Laat uw gebouw stralen dankzij onze glazenwassers

Schoonmaken? Zo doe je dat!

Poetsen: eerst een droogje, dan een natje

Aquazoozle - vloeren reinigenBegin pas met dweilen als je de vloer eerst goed hebt gestofzuigd. Gebruik de juiste producten en handige schoonmaakdoekjes zoals microfiber die veel stof opnemen.
Kies je vloerreiniger in functie van je vloer:

 • natuursteen (leisteen, graniet, marmer, blauwe hardsteen)
  Kies de reiniging in functie van de eerdere behandeling van je natuursteen. Beperk de zeepdosis.
  Neutrale synthetische zeep volstaat voor harde, niet-poreuze granietsoorten. Naspoelen met zuiver water is aanbevolen.   Met natuurzeep, zoals bruine zeep, geef je de vloer ook een zekere voeding mee.
 • keramische tegels (=gebakken tegels)
  Keramische tegels hebben in principe geen zeep nodig. Dweilen met zuiver, warm water volstaat. Vermijd zeep- of oliehoudende producten om je tegels schoon te maken, deze vormen immers een film die voetafdrukken zichtbaar maakt en waar stof kan blijven in kleven.
 • vinylvloer
   
  Gebruik een vloerreiniger voor vinylvloeren. Deze zorgt voor extra bescherming van de PU-toplaag.

  Opgelet: het reinigen van de vloeren bij nieuwbouw vergt speciaal onderhoud om cementsluier en ander hardnekkig vuil te verwijderen. Doe beroep op Aquazoozle om cement, bezetting, stickers e.a. te verwijderen en uw nieuwbouw de netheid te geven die het verdient.

Een lekkere geur of een mooie plant

Een heerlijke geur zorgt voor een fris gevoel. Kies voor kuisproducten en kaarsen met lekkere geurtjes, ook in de stofzuigerzak kan je een geurcapsule plaatsen. Met een plant of bloemen breng je de natuur in huis. Bovendien verlaagt groen je stressgehalte.

 

Vergeet ook de buitenkant van je huis niet te reinigen

Dakgoten reinigen, opritten ontmossen, terrassen afspuiten, …
De hogedrukreiniger doet wonderen. Ook deze klussen kan je uitbesteden aan de professionals van Aquazoozle.