Laat uw gebouw stralen dankzij onze glazenwassers

4 tips om je ramen te wassen zonder strepen

Zonnige dagen zijn ideaal om je ramen een poetsbeurt te geven. We raden je echter af om je ramen in volle zon  te poetsen. Hierdoor droogt het water veel te snel op en heb je een grotere kans op strepen.

Wij geven je alvast enkele tips om je ramen te wassen zonder strepen.

Verwijder het meeste vuil

Borstel het vuil van de ramen met een zachte handveger, zowel bij het raam, als bij de kader van het raam. Is het vuil hardnekkig? Gebruik de tuinslang of een natte spons.
Tip:  gebruik tandpasta voor de uitwerpselen van vogels en vliegen.
Laat je deze klus liever klaren door professionals? Contacteer Aquazoozle, de ervaren ruitenwasser in regio Turnhout, Malle, Zoersel, Schilde, Beerse, Vosselaar

Gebruik het juiste poetsmateriaal

Wat heb je nodig: een emmer, een spons, zeemvel of microvezeldoek, een goede rubberen aftrekker en een dweil om je vloer te beschermen.Een slechte aftrekker geeft strepen. Dus koop een kwalitatieve aftrekker waarvan je de rubbers kan vervangen bij slijtage. Een rubber die aan de hoekjes niet mooi recht is, zorgt voor strepen.
Professionele ruitenwasser Aquazoozle werkt uitsluitend met natuurvriendelijke schoonmaakmiddelen die het milieu nauwelijks belasten. Ontdek hoe Aquazoozle werkt.

Gebruik lauw (regen)water met detergent

Was de ramen bij voorkeur met regenwater. Regenwater bevat geen kalk, wat vaak de oorzaak is van strepen. Als je vensters vet zijn, kan je een scheutje ammoniak toevoegen. Bij heldere ramen volstaat een scheutje afwasmiddel. Ook een halve ui of een beetje azijn doen wonderen voor nette ramen zonder strepen.
Tip: gebruik slechts enkele druppels afwasproduct, anders gaat het sop schuimen en krijg je meer strepen.

Professionele ramenwasser Aquazoozle gebruikt osmosewater om uw ramen schoon te maken. Dit is water in zijn zuiverste vorm waaruit alle onzuiverheden (zouten, kalk, zink, nikkel en nitraten) zijn weggefilterd.

ramen wassen zonder strepen - AquazoozleWas je ramen met de juiste techniek

Plaats de aftrekker loodrecht ten opzichte van je raamoppervlak. Laat de aftrekker in een vloeiende beweging glijden. Wanneer je in het midden stopt, loop je risico op strepen of vegen. Veeg je aftrekker tussendoor droog aan een zeemvel of microvezeldoek en wrijf hiermee de contouren en hoekjes droog.
Na het wassen kan je de laatste vochtrestjes en strepen wegnemen met een prop krantenpapier. Je kan hier ook een schone, droge handdoek voor gebruiken.
Tip:
- zet je emmer op een stoel zodat je je niet altijd moet bukken
- zeem de buitenkant van de ramen altijd verticaal en binnen horizontaal. Zo weet je aan welke kant eventuele strepen zitten.

Doe je liever beroep op een professionele ruitenwasser? Aquazoozle kent de knepen van het vak en beschikt over professioneel materiaal om je ramen te wassen zonder strepen. 

Wij leveren geen half werk. Ook oplijstingen en vensterbanken worden mee onder handen genomen.
Met onze hoogtewerker kunnen wij ook ramen op grotere hoogte poetsen.